PlayStation 3-spellen via internet op Vita

Met de komst van de PlayStation Vita blaast Sony de draadloze verbinding tussen een draagbaar apparaat en de PlayStation 3 nieuw leven in. Spellen kunnen via de PlayStation 3 en een draadloze internetverbinding gespeeld worden op de Vita. Dat schrijft het gamevakblad MCV. Tussen de PSP en de PlayStation 3 was zoiets ook mogelijk.

Op de PSP is het mogelijk via het internet bestanden op de PlayStation 3 af te spelen. Onder meer filmpjes, foto's en bepaalde spellen zijn af te spelen. Het afspelen van games werkt hier niet in alle gevallen. Zo beschikt de PSP niet over vier schouderknoppen, maar heeft het er twee.

Oudere PlayStation 3-spellen zouden op de Vita in een lage kwaliteit, 480 bij 272 pixels, afgespeeld worden. De beelden worden dan opgerekt naar 960 bij 544 pixels, het formaat van het beeldscherm van de draagbare spelcomputer. Om het gemis van bepaalde knoppen op te vangen, kan een virtuele knop op het aanraakscherm van de Vita getoond worden.

Volgens het gamevakblad moet een update van het besturingssysteem van de PlayStation 3 de functie binnenkort introduceren. Sony heeft deze specifieke koppeling tussen de Vita en PlayStation 3 nog niet bevestigd.


PlayStation 3-spellen via internet op Vita (Foto: Novum)