Paus: economische crisis vereist broederschap

De wereldwijde economische crisis vraagt om broederschap. Dat heeft paus Benedictus XVI donderdag gezegd. In tijden als deze zijn mensen volgens de paus op zoek naar 'tekenen van hoop'.

De kerkvader zei zich zorgen te maken dat hoop afneemt als gevolg van de 'toenemende problemen, het uiteenvallen van gezinnen en de onzekerheden waarmee de jeugd zich geconfronteerd ziet'. "De wereldwijde economische crisis is opnieuw een teken des tijds, dat vraagt om de moed van broederschap", aldus Benedictus. "De scheiding tussen het noorden en zuiden in de wereld en de schade die is toegebracht aan de menselijke waardigheid van zovelen, vereisen liefdadigheid die in staat is om zich in concentrische cirkels uit te breiden, van kleine economieën naar grote."

Volgens Benedictus heeft de mensheid 'niet alleen weldoeners nodig, maar ook nederige en harde mensen', die 'weten hoe zij zichzelf achter hun broeders kunnen scharen, en een beetje in de zware last kunnen delen'. "Anders gezegd: de mensheid zoekt naar tekenen van hoop", zei de paus.


Paus: economische crisis vereist broederschap (Foto: Novum)