Tijgertje viert kerst mogelijk in gevangenis

De kans bestaat dat Oh Oh Tirol-ster Tijgertje kerst achter de tralies moet vieren. De realityster heeft donderdag een gevangenisstraf van drie weken opgelegd gekregen wegens diefstal. Omdat Tijgertje nog in haar proeftijd zat, krijgt ze hiernaast nog dertig dagen cel opgelegd.

De straf gaat in vanaf 9 november, de Haagse zit al in voorarrest. Tijgertje, die eigenlijk Tatjana Liefhebber heet, werd eind september veroordeeld voor een reeks winkeldiefstallen. Ze kreeg van de rechter 96 dagen celstraf, een werkstraf van zestig uur en een voorwaardelijke celstraf opgelegd.

Volgens een woordvoerder van de Haagse rechtbank wil de advocaat van Liefhebber nog een poging doen om te zorgen dat ze kerst toch thuis kan vieren. Door in hoger beroep te gaan wil hij proberen onder de celstraf van de extra dertig dagen uit te komen. De advocaat was niet bereikbaar voor commentaar.

Tijgertje pleegde de afgelopen maanden zes winkeldiefstallen, waarvan vier samen met haar moeder. De laatste keer werd ze alleen opgepakt. Verschillende keren verzette ze zich bij haar aanhouding en schold ze agenten uit.