Big Fish introduceert game-abonnement voor iPad

Mensen die het leuk vinden zoek-en-vindavonturen en puzzelgames te spelen op de iPad kunnen binnenkort een abonnement afsluiten. Speluitgever Big Fish Games biedt een app aan waarmee consumenten tegen een maandelijkse betaling kleine spelletjes kunnen spelen.

Dat schrijft de zakelijke krant Bloomberg. Het is de eerste keer dat Apple een dergelijke dienst toestaat voor games. Tot op heden moeten iPad-bezitters spelletjes los downloaden via de online winkel van Apple. Door een abonnement bij Big Fish af te sluiten, krijgen gebruikers onbeperkt toegang tot een archief met spellen als het puzzelavontuur Mystery Case Files en de bekende Mahjong-bordspellen.

Een abonnement kost in eerste instantie vijf dollar. Big Fish denkt er aan dit bedrag op te hogen naar zeven dollar zodra meer spellen beschikbaar komen. De gratis versie, met advertenties, beperkt de speeltijd tot maximaal dertig minuten speeltijd per dag. Apple krijgt dertig procent van de inkomsten uit de verkoop van de abonnementen. De nieuwe dienst is nog niet beschikbaar in Europa.

Het in Seattle gevestigde gamebedrijf Big Fish had vorig jaar een omzet van 140 miljoen dollar. Dit kwam vooral voort uit de verkoop van spellen voor pc's en mobiele apparaten. Ongeveer driekwart van de klanten van het bedrijf bestaat uit vrouwen van 30 jaar en ouder.


Big Fish introduceert game-abonnement voor iPad