Gamers niet blij met verjaardagscadeau World of Warcraft

Gamers zijn niet blij met de World of Warcraft-bonus die Blizzard Entertainment ter gelegenheid van het zevenjarig bestaan van de game heeft gelanceerd. Dat blijkt uit de reacties op de officiële website van het spel.

Een virtueel kledingstuk dat gamepersonages tijdelijk kunnen dragen, geeft de speler extra reputatie- en ervaringspunten bij het doden van vijanden. "Zeven jaar spelen en dit is wat we krijgen?", reageert een speler ontdaan. Terwijl een ander meent dat dit niet bepaald een creatieve manier is om het feestelijk moment te vieren. Hij noemt het cadeautje een afgeraffelde oplossing. Gamers betreuren dat zij het kledingstuk niet mogen houden.

Veel spelers hadden liever gezien dat Blizzard de spelers een virtueel huisdiertje cadeau zou doen. Dat heeft de gamestudio in het verleden ook gedaan. Tegenwoordig worden de virtuele beestjes echter verkocht in een online webshop, waardoor Blizzard zichzelf in de vingers zou snijden als de beestjes weggegeven worden.

Gamers kunnen tot en met 3 december gebruikmaken van het cadeautje. Daarna verdwijnt het kledingstuk uit de collectie van de speler.


Gamers niet blij met verjaardagscadeau Warcraft