Weer Heinekenontvoerders naar rechter om film

De voorzieningenrechter in Amsterdam buigt zich dinsdag over de bezwaren die Heinekenontvoerders Jan Boellaard en Frans Meijer hebben tegen de film De Heineken Ontvoering. Zij hebben de producent, IDTV Film, in kort geding voor de rechter gedaagd.

Volgens hun advocaat Bart van Tuinen gaat het de beide ontvoerders niet om een verbod op de film, die al enkele weken in de bioscopen te zien is. Boellaard en Meijer willen duidelijkheid over wat werkelijkheid en wat fictie is in de film.

Vorige maand probeerde ontvoerder Willem Holleeder tevergeefs via de rechter te voorkomen dat de film in omloop zou worden gebracht.

Hoewel Holleeder in tegenstelling tot Boellaard, Meijer en de in 2003 doodgeschoten Cor van Hout niet als personage in de film voorkomt, meende hij zich te herkennen in het fictieve personage Rem. Die manifesteert zich als een sadistische psychopaat, vindt Holleeder.

IDTV Film ziet de door Boellaard en Meijer aangespannen procedure met vertrouwen tegemoet, met het oordeel van de rechter over Holleeders bezwaren op zak.

Weer Heinekenontvoerders naar rechter om film
Weer Heinekenontvoerders naar rechter om film (Foto: ANP)