OM moet overleggen met en over Sytze van der V.

Het Openbaar Ministerie en de reclassering moeten om tafel met Sytze van der V. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch maandag bepaald. Het Openbaar Ministerie eiste maandag voor het hof dat Van der V. drie van de negen maanden voorwaardelijke celstraf die hij eerder kreeg alsnog moet uitzitten.

Van der V. houdt zich niet aan de opgelegde voorwaarden, aangezien hij zijn adres weigert door te geven aan Reclassering Nederland. Een woordvoerder van het OM stelt dat justitie alles in het werk gaat stellen om aan de opdracht van het hof te voldoen. De volgende zitting is 1 maart.

De verblijfplaats van Van der V. is sinds begin oktober onbekend. Van der V., die is veroordeeld voor zedendelicten met minderjarige jongens, zou zijn adres niet willen doorgeven, omdat hij vreest dat hij weer moet vertrekken. Als zijn adres bekend wordt bij de reclassering, vreest hij dat de gemeente er ook achter komt.

In 2009 wilde burgemeester van Eindhoven Rob van Gijzel (PvdA) niet dat hij weer in zijn gemeente zou komen wonen. Ook andere gemeenten willen geen onderdak bieden aan de pedoseksueel. Eind augustus moest hij vertrekken uit zijn toenmalige verblijfplaats.