Ibrahimovic klaar voor Barcelona

AC Milan-aanvaller Zlatan Ibrahimovic is klaar voor het duel tegen zijn oude ploeg Barcelona. Onlangs uitte de spits forse kritiek op enkele spelers en trainer van de Catalanen.

In zijn onlangs verschenen biografie liet de Zweed weten niet gediend te zijn van de werkwijze van Josep Guardiola en noemde hij enkele spelers van Barcelona 'verwende kinderen'. Ibrahimovic laat op de officiële website van de UEFA weten dat hij tijdens de wedstrijd tegen Barcelona geen extra gevoelens zal hebben."Het maakt me niet uit tegen wie we spelen. Als ik tegen een oude club van me speel, voel ik geen extra emoties." De aanvaller moest Barcelona in 2010 noodgedwongen verlaten na onenigheid met Guardiola. "Het was voor alle partijen het best om te vertrekken."

Tijdens de eerste wedstrijd tussen Barcelona en Milan schitterde Ibrahimovic door afwezigheid. De spits raakte een dag voor het duel geblesseerd. "Dat was erg jammer, want ik wil graag grote wedstrijden spelen. Ik werkte hard om het duel te kunnen halen, maar liep vlak ervoor een blessure op." Het eerste duel eindigde in een 2-2 gelijkspel.