Hopkins en Dench in boekverfilming Italian Shoes

Anthony Hopkins en Judi Dench zijn in bespreking voor de hoofdrollen in de verfilming van het boek Italian Shoes. Kenneth Branagh gaat regisseren, schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Zweedse schrijver Henning Mankell en gaat over een gepensioneerde chirurg die een teruggetrokken leven leidt op een Zweeds eiland. Als hij een oude liefde ontmoet, wordt zijn hele leven in de war geschopt.

Branagh heeft het scenario laten schrijven met de twee acteurs in gedachten. "De nuance, delicaatheid en sfeer van het scenario zijn zeer afhankelijk van de perfecte casting", zegt hij.

De 51-jarige filmmaker is geen vreemde van de acteergrootheden. Hij regisseerde Hopkins eerder dit jaar in de rol van oppergod Odin in de superheldenfilm Thor. Branagh en Dench hebben al vele malen samengewerkt, zowel op het witte doek als op toneel. Hun laatste samenwerking was in het drama My Week with Marilyn, die op 19 januari in Nederland verschijnt. Hierin speelt Branagh de rol van Sir Laurence Olivier en is Dench heel even te zien als de Britse actrice Dame Sybil Thorndike.

De opnames voor Italian Shoes gaan nog dit jaar of begin volgend jaar van start, wat grotendeels afhangt van de agenda van de drukbezette acteurs. De film moet in 2014 in première gaan.