Oerlemans laat niets aan toeval over voor première

Reinout Oerlemans wil dat de koninklijke première van zijn Nova Zembla perfect verloopt. De eerste Nederlandse 3D-film wordt maandagavond voor meer dan tweeduizend mensen, inclusief Prins Willem-Alexander en prinses Máxima, vertoond in de Amsterdamse Rai. De regisseur is dan ook 'licht gespannen'.

"De techniek moet gewoon top zijn", zegt Oerlemans maandagochtend op Radio 538. "Ik wil dat het 3D echt perfect is en we gaan straks de zaal 'uitruisen'. Dat alle boxen door die hele zaal perfect zijn afgesteld. Dus daar ga ik even naar luisteren, even rondlopen en mensen lastigvallen ben ik bang."

"Vanavond is natuurlijk best groot en ik wil dat ook met een beetje allure lanceren. We hebben echt een onwijs mooie, gigantische entree", vervolgt hij. "Ik wil het een beetje klasse geven. Normaal sta je op zo'n loper te wachten en te dringen, dus we hebben het even anders aangepakt. Dus ik ben benieuwd naar hoe dat loopt."

Nova Zembla gaat over de laatste ontdekkingsreis die Willem Barentsz in 1596 maakte naar de noordpunt van Nova Zembla. Onder anderen Robert de Hoog, Victor Reinier en Doutzen Kroes zijn te zien in de film, die donderdag in de bioscopen verschijnt.


Oerlemans laat niets aan toeval over voor première (Foto: Novum)