Pereiro Sio: "Spaanse voetballers gebruikten doping"

Voormalig Tour de France-winnaar Oscar Pereiro Sio heeft op de Spaanse televisie hard uitgehaald naar het voetbal in zijn land. Volgens de Spanjaard wordt het wielrennen neergezet als een sport waarin doping wordt gebruikt, terwijl dit volgens hem in het voetbal met de regelmaat van de klok voorkwam.

"Giovanella (Celta de Vigo) was positief, Gurgegui (Athletic Bilbao), Guardiola (Brescia) ..." Zo begon Pereiro Sio zijn verhaal over dopinggebruik in het voetbal. "Zinédine Zidane heeft toegegeven bloedtransfusies te hebben ondergaan in Zwitserland, bedoeld om zijn lichaam weer op orde te krijgen. In het wielrennen heet dat gewoon doping."

"Journalisten en het publiek beschuldigen wielrenners dan van dopinggebruik. Bij het voetbal is het anders. Over voetballers zeggen ze dat die slechts hun lichaam verzorgen en hun clubkleuren verdedigen. In Spanje heeft niemand 'de ballen' om de waarheid te vertellen over Operacion Puerto. Hopelijk verzamelt Eufemiano Fuentes ooit eens voldoende moed om alles te vertellen wat hij weet," meldde Pereiro Sio over het grote dopingonderzoek dat rond de arts uitgevoerd werd.

"Bij Operacion Puerto werden een hoop bloedzakken gevonden met het label Europees Kampioenschap erop. Zoiets bestaat niet in het wielrennen. Niemand in Spanje durft de waarheid over Puerto te vertellen."