NOS Bekent Kleur

Het heeft de schijn dat de aantijgingen van Dion Graus die de NOS betichtte van partijdigheid en selectief monteren toch niet helemaal uit de lucht gegrepen zijn.

Veel mensen verklaarden Graus voor incompetent naar aanleiding van de door de NOS geregistreerde en gemonteerde beelden in het onderzoek van de commissie de Witt. Graus kreeg later wel de gelegenheid om zijn kant van het verhaal te doen bij Pauw en Witteman maar kwam daar niet heel erg geloofwaardig over.

FOK! forumlid j0rdiiii spotte echter een onbewerkte video waarin er duidelijk aanwijzingen worden gegeven aan zowel de interviewer als aan Davids om het interview met Davids zoveel mogelijk de juiste 'kleur' te geven rondom de zaak Cruijff en Van Gaal. Dit materiaal heeft maar kort online gestaan, maar is toch op YouTube beland. De uitlatingen van Davids worden betwist door jeugdtrainer Bryan Roy die stelt dat Davids de racismekaart bewust uitspeelt.

Dat is in ieder geval wat via de media naar buitenkomt. Deze video wekt de indruk dat er gestuurd wordt om Davids de uitspraken te laten doen over oorlogstaal. In het begin van de video heeft Davids het erover dat hij verder wil en nog wel meer aan zijn hoofd heeft dan oorlog voeren. Davids antwoordt uiteindelijk ook met 'nu ga je zoeken' als de interviewer te intensief aandringt op de oorlogstaal.


Het bewuste interview