Assad: harde optreden gaat door

Syrische president Bashar Assad heeft gezegd door te gaan met het keihard aanpakken van 'militanten' in het land. Assad zei dat in een interview met de Britse Sunday Times.

Volgens Assad slachten de militanten dagelijks burgers af. "Het is aan de regering om deze militanten te bestrijden zodat de rust kan worden hersteld en burgers kunnen worden beschermd", aldus Assad.

De president zei 'pijn te voelen en bedroefd te zijn' over het bloedvergieten. Hij benadrukte echter dat het geweld noodzakelijk is om de militanten die volgens hem verantwoordelijk zijn voor het geweld uit te schakelen.

"Het conflict gaat door, net zoals de druk op Syrië om zich te onderwerpen toeneemt", zei Assad. "Ik kan u echter verzekeren dat Syrië niet zal buigen en dat het zich zal blijven verzetten tegen de druk die op ons wordt uitgeoefend."

Assad haalde ook uit naar de Arabische Liga, die woensdag overging tot de schorsing van Syrië als lid. "Dat is gedaan om te laten zien dat er een probleem bestaat tussen Arabische landen, wat voor het Westen weer een voorwendsel is om militair in te grijpen in Syrië", aldus Assad.


Assad: harde optreden gaat door (Foto: Novum)