Uitslagen Eredivisie speelronde 12

Dit weekend stond in de Eredivisie de dertiende speelronde op het programma. Koploper AZ nam het op tegen hekkensluiter Excelsior, maar dit duel werd na de eerste helft wegens de dichte mist gestaakt.

Ajax heeft na een lastige week, waar alles niet om het voetbal draaide, geen goed resultaat kunnen boeken in de eigen ArenA. De Amsterdammers speelden met 2-2 gelijk tegen NAC Breda, terwijl er tachtig minuten lang geen vuiltje aan de lucht leek te zijn voor de regerend landskampioen.

Ajax speelde niet overtuigend, maar was wel beter dan de uitploeg. Het leidde voor rust tot de 1-0 van Sulejmani, terwijl de ingevallen Boerrigter zes minuten voor tijd de 2-0 op het bord zette. Het leek de beslissing te zijn, maar een blunder van Vermeer leidde de terugkeer van NAC in. Kolk wist te profiteren van de fout van de doelman, terwijl oud-Ajacied Schilder de eindstand op het bord zette.

FC Twente heeft in de derby bij Heracles Almelo twee dure punten laten liggen. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Heracles begon beter dan de club uit Enschede, maar zag kansen van Everton niet in het doel belandden.

Na rust waren weer de eerste voor Heracles, maar kwam Twente op een voorsprong door een kopbal van de jarige Wisgerhof. Daarna leek de wedstrijd in de zak te zijn voor Twente, maar dat was buiten Duarte gerekend. In blessuretijd scoorde de uitblinker de gelijkmaker.