Omstander verwondt agent bij arrestatie overvaller

Een agent is zaterdagavond in Den Haag gewond geraakt bij het overmeesteren van een mogelijke overvaller. Een omstander sloeg de agent met een plastic zak met flessen in het gezicht. De agent liep een bloedneus op, maar raakte niet ernstig gewond. In een poging de overvaller op te pakken, had de agent kort daarvoor nog waarschuwingsschoten gelost.

De overval vond omstreeks 18.00 uur plaats op een tabakswinkel aan het Copernicusplein, meldt een politiewoordvoerder. De overvaller had mogelijk een vuurwapen bij zich en maakte vermoedelijk geld buit. De verdachte rende weg.

Op de kruising van de Regentesselaan met de Laan van Meerdervoort zag de agent iemand die mogelijk wat met de overval te maken had. De agent meldde de verdachte dat die moest stoppen. Dat weigerde deze, waarop de agent waarschuwingsschoten loste. De agent wist vervolgens de verdachte in te halen en probeerde deze te overmeesteren. Tijdens deze worsteling bemoeide de omstander zich met het gevecht.

De omstander en de verdachte konden door agenten die net ter plaatse kwamen worden aangehouden. De omstander had niets met de overval te maken. Waarom hij de agent te lijf ging, is nog onduidelijk.