Jonge betoger Bahrein gedood door politievoertuig

Honderden rouwenden zijn zaterdag in de Bahreinse hoofdstad Manamah bijeengekomen voor de begrafenis van een tiener. De tiener overleed zaterdagochtend. Volgens een oom van de jongen is hij doodgereden door een politievoertuig.

De 16-jarige jongen was bij een betoging aanwezig en werd volgens de oom overreden door een politiewagen. Vervolgens zette de politie het gebied af en mocht niemand in de buurt van het lichaam komen. "Onze jongen was dood en ze lieten hem uren op straat liggen", zei hij.

Volgens het Bahreinse ministerie van binnenlandse zaken is de dood van de tiener een ongeluk. Hij zou geraakt zijn door een surveillancewagen die in een slip was geraakt en op de groep betogers knalde. De auto zou zijn geslipt omdat er olie op het wegdek lag. Het ministerie sprak van 'relschoppers' die zich op straat bevonden en die 'vandalisme pleegden' door olie op het wegdek te gieten.

De stoet rouwenden riep na de begrafenis leuzen waarin de regering van het Golfstaatje het moest ontgelden. De politie zette traangas in.