Vrouw gefilmd tijdens orgasme

Op internet is een bijzonder pikant filmpje opgedoken. Op de bewuste beelden krijgt een Amerikaanse vrouw een snoeihard orgasme.

Wie nu gelijk naar onderen scrollt om de play-button te vinden moet toch even worden teleurgesteld. Het gaat hier uitsluitend om wetenschappelijke beelden. Een 54-jarige sekstherapeute is namelijk in een MRI-scanner gekropen om aldaar de hand aan zichzelf te slaan.

Wetenschappers van de Rutgers University in New Jersey wilden wel eens weten wat er zoal gebeurt in de vrouwelijke hersens als zij een orgasme krijgen. Nan Wise wist men uiteindelijk zo gek te krijgen om zich publiekelijk te bevredigen in een scanner. Tijdens het vingeren werden in tachtig verschillende delen van haar hersenen iedere twee seconden een foto genomen. Uiteindelijk werden de fotootjes door professor Barry Komisaruk en zijn team verwerkt tot een leuk filmpje.

Op de beelden is te zien dat het vrouwelijk orgasme in eerste instantie wordt opgebouwd in een paar gebieden, om daarna over te slaan naar de volledige hersens. Voor de kenners is tevens te zien dat de eerste activiteiten in de sensorische cortex plaatsvinden, dit als reactie op het beroeren van onder andere de kittelaar, maar dat daarna het deel van de hersenen dat met emoties en herinneringen te maken heeft de taken overneemt.


Denk hier maar voortaan aan, als je met je hoofd tussen je vriendins benen ligt...