'Defensie kan miljoen besparen op KMS Weert'

Defensie kan vanaf 2015 minstens een miljoen euro per jaar besparen op de Koninklijke Militaire School (KMS) in Weert als die behouden blijft. Dat stellen de provincie Limburg en de gemeente Weert in een vrijdag gepubliceerd tussenrapport.

Minister van Defensie Hans Hillen (CDA) kondigde eerder dit jaar aan de komende jaren verschillende kazernes en kantoren te sluiten. In de plannen staat ook dat de onderofficiersschool van de landmacht naar Ermelo verhuist. De provincie en de gemeente willen de kazerne echter in Weert houden.

De twee partijen denken dat defensie fors kan besparen door onder meer delen van het gebouw te verhuren en sportclubs gebruik te laten maken van de sportvelden. Ook kan er volgens hen flink worden bespaard op de energiekosten. De provincie en de gemeente zijn bereid twee miljoen euro te investeren om de kazerne aan te passen zodat het pand geschikt wordt voor het gebruik door bijvoorbeeld onderwijsinstellingen.

Het rapport is vrijdag naar de vaste Kamercommissie voor defensie gestuurd. Die praat dinsdag over de plannen die minister Hillen met de gebouwen van defensie heeft.