Belgische moordverdachte mogelijk in Nederland

Een door de Belgische autoriteiten wegens moord gezochte man is mogelijk in Nederland. Dat meldt een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie vrijdag. De verdachte is de 36-jarige Filip Dehamchi. Hij wordt gezocht wegens de moord op zijn ex-vriendin, de 31-jarige Cindy Verlot.

Het lichaam van Verlot werd vorige week vrijdag aangetroffen in haar appartement in Hoevenen in de provincie Antwerpen, op enkele kilometers van de grens met Nederland. Ze was omgebracht met messteken. Dehamchi is sinds vorige week vrijdag spoorloos.

In het onderzoek van de Belgische autoriteiten is volgens de woordvoerder van het landelijk parket naar voren gekomen dat de man mogelijk in Nederland is ondergedoken. Waar in Nederland hij zich zou bevinden, is nog onduidelijk. De Nederlandse justitie heeft daarom vrijdag een opsporingsbericht uitgegeven.

De gezochte man is ongeveer 1,85 meter lang, heeft kort donkerbruin haar en bruine ogen. Hij zou rijden in een blauw-grijze Ford Galaxy, met de Belgische kentekenplaat 1-CDJ-429.