Gosling-fans boos over uitverkiezing Cooper

Fans van Ryan Gosling zijn het niet eens met de uitverkiezing van Bradley Cooper tot 'sexiest man alive'. Tientallen fans van de acteur gingen de straat op om te protesteren bij het hoofdkantoor van het Amerikaanse blad People, dat de 36-jarige Cooper afgelopen week uitriep tot meest sexy man.

De aanwezigen droegen Gosling-maskers en droegen borden met teksten als 'Ryan is bestolen'. "We zijn er kapot van", reageert Matt Stopera van website Buzzfeed. "Alleen al die linkerarm maakt van Gosling om hem tot meest sexy man uit te roepen. Kijk eens naar die spieren!"

Buzzfeed is een petitie gestart om de 31-jarige Gosling, bekend van films als Blue Valentine en Drive, op de cover van People te krijgen en te laten weten dat Cooper een verkeerde keuze was. Ook hebben Facebook-gebruikers een pagina opgericht. Zij steken Gosling een hart onder de riem met The Pro-Gosling People Magazine Movement.

People blijft bij de keuze voor The Hangover-acteur Cooper, laat hoofdredacteur Liz Sporkin weten. "Bradley Cooper heeft het allemaal. Hij is prachtig, getalenteerd, slim, houdt van zijn moeder, kan goed koken en spreekt vloeiend Frans. Wie kan daar nou tegenop?"