Ajax-analyticus: "Ten Have moet kogelvrij vest aanschaffen"

Ton Ojers, Ajax-analyticus voor RTV Noord-Holland, heeft vanavond voor de radio enkele omstreden uitspraken gedaan. Zo was hij van mening dat Steven ten Have, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax, een bodyguard in dienst moet nemen en tevens een kogelvrij vest moet aanschaffen.

Dit zou hij volgens Ojers moeten doen na aanleiding van alle ophef over de komst van Louis van Gaal als algemeen directeur. "Deze kandidaat slaat in als een atoombom, als een dondersteen bij heldere hemel", liet Ojers weten. "Zolang Cruijff in de Raad van Commissarissen bij Ajax zit, zou Louis nooit terugkomen en Louis heeft ook meerdere malen gezegd: ik keer never nooit meer terug bij Ajax."

Ojers gaf vervolgens aan dat Ten Have aan zijn veiligheid moet denken: "Kijk, Louis van Gaal ligt door zijn successen in het verleden natuurlijk fantastisch in Amsterdam. Dat kan de Raad van Commisarissen redden. Maar Ten Have? Ik raad hem aan een bodyguard te nemen en ik zou hem adviseren een kogelvrij vest aan te trekken."