Witwassers meteen voor vier miljoen euro geplukt

De politie heeft maandag beslag gelegd op spullen ter waarde van vier miljoen euro. In het onderzoek naar witwassen en milieumisdrijven werden vijf mensen gearresteerd. Dat meldt de politie donderdag. Onder de in beslag genomen goederen zaten onder meer zeven luxeauto's, schilderijen en gouden USB-sticks.

De drie verdachten zijn betrokken bij een bedrijf in Dordrecht dat gespecialiseerd is in de handel van plantaardige oliën en vetten. Bij dit bedrijf zou scheepsafval ingezameld, opgeslagen en afgevoerd worden zonder dat daar een vergunning voor is. Ook werden bij het bedrijf ongebruikelijke geldstromen geconstateerd, waarop onderzoek werd ingesteld.

De politie doorzocht zeven woningen op verschillende plaatsen in Nederland en België. Ook twee bedrijfspanden in Dordrecht en Dronten werden doorzocht. Behalve de auto's, schilderijen en USB-sticks werden ook 150.000 euro, vrachtauto's, Cartier-horloges en een asbak van 8500 euro in beslag genomen. Ook werden vuurwapens en een hennepplantage aangetroffen.

Een 64-jarige man en een 52-jarige man uit Dordrecht worden verdacht van valsheid in geschrifte en witwassen. Een man uit Rotterdam wordt verdacht van illegaal wapenbezit. Het voorarrest van dit drietal is donderdag met veertien dagen verlengd. Een 50-jarige vrouw en een man uit Rotterdam zijn inmiddels op vrije voeten gesteld.


Vuurwapens aangetroffen bij witwassers (Foto: Novum)