Dreigtweets zorgen voor onrust op school Losser

Het Twents Carmel College in Losser heeft de politie gevraagd extra te surveilleren nadat op de school onrust is ontstaan na dreigtweets. Dat schrijft de directeur van de school Marc Nij Bijvank donderdag in een brief aan de ouders. Of de politie op het verzoek ingaat, kon een woordvoerder van de politie donderdag niet zeggen.

De dreigtweets werden maandag verstuurd en waren niet rechtstreeks gericht aan de school, maar aan 'derden', aldus de directeur. De Twitteraccount waarmee dit gebeurde is dinsdag opgeheven en sindsdien zijn geen nieuwe dreigementen meer verzonden.

Dat er onrust ontstond, kwam doordat de dreigtweets verschillende keren zijn doorgestuurd, schrijft de directeur. Agenten zijn volgens de politiewoordvoerder donderdag naar de school gegaan om de orde te herstellen.

Of er vanwege de dreigtweets iemand is opgepakt, weet de zegsvrouw niet.

Maandag kwam een andere vestiging van het Carmel College nog in het nieuws vanwege een groot onderzoek naar open tbc. Een medewerker van de vestiging in Oldenzaal was besmet. Alle leerlingen en medewerkers zijn onderzocht.