Michael Lohan sluit deal met justitie

Michael Lohan moet zich na een deal met justitie vier maanden laten behandelen in een kliniek. Door de deal komt hij op vrije voeten. De 51-jarige vader van Lindsay werd eind oktober opgepakt op beschuldiging van mishandeling van zijn ex-vriendin.

Lohan moet na zijn tijd in de kliniek ook nog een cursus volgen over huiselijk geweld. Daarnaast mag hij van de rechter geen contact opnemen met zijn ex-vriendin, de 29-jarige Kate Major. Als hij dat wel doet, moet hij alsnog twee jaar brommen.

Michael werd eind oktober binnen enkele dagen twee keer in de boeien geslagen. De eerste keer gebeurde dat na een ruzie met Major, daarna omdat hij haar telefonisch lastigviel. Volgens zijn ex is Lohan meer gebaat bij het volgen van een programma dan een gevangenisstraf. "Hij heeft hulp nodig", zei ze tijdens de rechtszaak.

Lohan werd door de rechter flink op zijn vingers getikt. Hij trok rare gezichten toen Major aan het woord was. "Het is hier geen Disney World", sprak de rechter. "Hoe oud ben je nou? Gedraag je niet als een kind."