Trailer: The Iron Lady

Er zijn een trailer en poster verschenen voor de binnenkort te verschijnen biografische film over het leven van Margaret Thatcher. In The Iron Lady zien we Meryl Streep in de titelrol van de eerste en enige vrouwelijke minister president die het Verenigd Koninkrijk had, in de tachtiger jaren van de vorige eeuw.

In de trailer krijgen we naast haar carrière, waarin ze vaak strijdvaardig moest optreden, ook een blik op het privéleven van de IJzeren Dame. Jim Broadbent speelt haar echtgenoot Denis, die haar zowel kritiek als steun geeft.

The Iron Lady laat het verhaal zien van een vrouw die vanuit het niets opdook en diverse barrières moest doorbreken teneinde haar stem te kunnen laten horen in een door mannen gedomineerde wereld. Het is een film over macht en de prijs die voor de macht moet worden betaald. 

The Iron Lady wordt geregisseerd door Phyllida Lloyd. In de film zien we naast Streep ook rollen voor Alexandra Roach, Harry Lloyd, Olivia Colman, Nicholas Farrell, Susan Brown, Roger Allam, Anthony Head, Julian Wadham, Pip Torrens, Nick Dunning, Richard E Grant, David Westhead, Angus Wright en John Sessions.

The Iron Lady draait vanaf 12 januari in de Nederlandse bioscopen. De poster voor de film is HIER te zien.


De trailer voor Thatcher.