Barbie naar de politie wegens mishandeling

Barbie stapt dinsdagmiddag naar de politie om aangifte te doen van mishandeling en belediging. De realityster, bekend van Oh Oh Cherso, raakte zaterdagnacht met haar vriend Michael betrokken bij een vechtpartij in Scheveningen.

Hoewel enkele betrokkenen eerder aangifte van mishandeling deden tegen Barbie, claimt haar advocaat dat zij juist het slachtoffer is. Het opstootje ontstond voor het Kurhaus, waar de blondine en haar vriend werden aangesproken door een groepje jongeren.

"Een van hen zei: Oh Oh Cherso, lekker die lul erin", vertelt advocaat Bob Kaarls. Toen Barbie reageerde met: wat zeg je?, werd de tekst herhaald. Vervolgens stapte Michael op de groep af met de woorden: "Hou je bek. Een beetje respect voor mijn vriendin."

Daarna werd Barbie volgens Kaarls aangevlogen. Ze werd daarbij onder meer over de grond gesleurd, aan het haar getrokken en bij de keel gepakt. "Haar keel is opgezwollen, ze heeft schaafwonden en pijn in haar nek", somt de advocaat op. "Ook is ze duizelig doordat haar keel werd dichtgeknepen en is ze gebeten in haar hand. Haar ketting is kapot en haar oorbellen zijn kwijt. De verwondingen zijn goed zichtbaar, dus daar laat ze vanmiddag foto's van maken."

Maandag kwam naar buiten dat twee personen aangifte hebben gedaan tegen een 22-jarige vrouw en een 31-jarige man uit Den Haag naar aanleiding van de vechtpartij. Dat zou gaan om Barbie en haar vriend. Volgens Kaarls heeft Barbie van zich af geslagen en is het daarom best mogelijk dat andere betrokkenen ook schrammen hebben opgelopen.

De blondine, die eigenlijk Samantha de Jong heet, ontkende in eerste instantie dat zij bij de vechtpartij was betrokken. Volgens Kaarls wilde ze het verhaal graag buiten de media houden, maar ontstond daardoor een verkeerd beeld van wat er is gebeurd.