'Next-gen Xbox onthulling op CES'

Volgens de Franse website Xboxygen komt Microsoft met een of andere aankondiging over de nieuwe Xbox op de CES in Las Vegas aanstaande januari. Volgens de website hebben zij dit gerucht van een bron heel dicht bij het bedrijf.

Volgens de geruchtenmachine heeft de nieuwe console een hex-core processor met 2GB DDR3 Ram. AMD zou de Graphics Processing Unit voor de console gaan leveren. Aan de machine zou al gewerkt worden sinds 2005, het jaar dat de Xbox 360 werd uitgebracht. 

Volgens Xboxygen is bij Microsoft een team met de naam 'Loop' bezig met de software-ontwikkeling en een team genaamd 'Infinity' met de hardware. 

Volgens de website moeten wij echter geen hele grote aankondiging verwachten tijdens CES 2012, maar eerder een klein beetje informatie met wat info over hoe de console werkt.

De geruchten over de aankondiging van de opvolger van de Xbox 360 duiken al sinds halverwege dit jaar op, ongeveer vanaf de E3. Er zijn geruchten die een onthulling verwachten op de E3 2012, anderen die oktober 2012 roepen en een laatste gerucht spreekt weer van een onthuling op de E3 2013.

Tot de aankondiging zelf kunnen we niets anders doen dan wachten.