Genee: Jack moet kritischer zijn

Voetbal International-presentator Wilfred Genee heeft maandagavond in Shownieuws lauwtjes gereageerd op de felle uitspraken die Jack van Gelder heeft gedaan afgelopen weekend.

De Studio Voetbal-presentator noemde Genee een 'achterbakse jongen' en een 'onderkruipsel'. Van Gelder is boos over plagerijtjes van VI richting zijn NOS-programma.

"Ik vind Jack echt een vakman, en dat meen ik serieus, en een prima collega. Ik kan er ook echt niet mee zitten wat hij gezegd heeft. Alleen ik vind dat Jack soms wel eens wat kritischer mag zijn. Bij ons in de uitzending maken we daar wel eens een grapje over en als dat een reden is om iemand dan achterbaks te vinden is dat prima", reageert Genee.

De VI-presentator snapt eigenlijk niet waar Van Gelder zich zorgen over maakt: "Kijk joh, waar maak je je druk over? En dat is misschien lastig voor Jack. Zelfspot is toch een kostbaar goed."

Toch geeft Genee de NOS-presentator nog een compliment: "We hebben Jack voor het eerst in 60 jaar een stevige uitspraak horen doen met een echte mening. Dus wat dat betreft hebben we hem geïnspireerd klaarblijkelijk."


Wilfred Genee: Jack van Gelder moet kritischer zijn