Pakjesavond groot feest bij Yvon Jaspers

Yvon Jaspers geniet elk jaar met volle teugen van sinterklaas. "We hebben de doelgroep thuis zitten", zegt de presentatrice voor de camera van Novum Nieuws. Jaspers en haar echtgenoot hebben een dochter, Keesje (6) en een zoon Tijl (4).

"Wij vieren uitbundig sinterklaas", verheugt Yvon zich. "De kinderen genieten er ook enorm van: schoenen zetten, liedjes zingen. Lekker bij de open haard." Nu de presentatrice een sinterklaasboek heeft geschreven, is het feest compleet. "Het wordt echt ons boekje. De kinderen noemen het echt ons boekje."

Voor een koffiemerk klom Jaspers in de pen, met het prentenboek Dimitri en het Geheim van het Kleine Doosje als gevolg. Ook Ronald Giphart en Arjan Ederveen verzonnen een verhaal rondom het sinterklaasfeest. De boekjes zijn vanaf maandag verkrijgbaar.

Hoewel Jaspers met haar gezin geniet van de goedheilig man, gebruikt ze hem soms ook als dreigement. "Er is geen ouder meer die zegt: je krijgt de roe. Maar ik zeg soms wel: Sinterklaas ziet alles."

Giphart vindt het onzin om met Sinterklaas te dreigen. Ook het gezin van de schrijver geniet nog met volle teugen van het sinterklaasfeest. "Ik gebruik het helemaal niet als dreigement. Sinterklaas moet een vriend zijn, een beschermeling die ze iets biedt in plaats van een boeman. Ik ben de boeman, Sinterklaas de lieve man."