Vluchten Schiphol vertraagd door mist

Door de mist lopen vluchten op Schiphol maandagochtend een halfuur tot drie kwartier vertraging op. "De mist hindert vooral de aankomende vluchten, maar de vliegtuigen die later binnenkomen vertrekken hierdoor ook later", zegt een woordvoerder.

Rond 10.00 uur klaart de mist bij Schiphol naar verwachting op. Door de weersomstandigheden bleven de spitsstroken maandagochtend gesloten. Heel Nederland kampt maandagochtend volgens Weeronline.nl met mist. "Vanuit het zuidoosten begint het al op te klaren, in Limburg komt nog een enkele mistbank voor", zegt een woordvoerder.

De verwachting is dat het in de rest van de ochtend in het zuiden vrij snel opklaart. "Maar in Groningen, Friesland, Drenthe en het noorden van Noord-Holland gaat het langer duren." In de gebieden waar het mistig blijft kan de temperatuur rond het vriespunt blijven hangen. Waar de mist verdwijnt wordt het rond de zeven graden.

Kans op gladheid is er volgens Weeronline.nl niet. "De wegen zijn nog relatief warm van de zon die we de afgelopen tijd hebben gehad. De afgelopen nacht was het maar bij een brug in heel Nederland nodig om te strooien."