5000 postbezorgers baan kwijt

Ongeveer 100 vaste medewerkers en 5000 parttime postbezorgers raken hun baan kwijt. Zij werkten voor Netwerk VSP Geadresseerd, een dochter van Post NL, dat per 17 december stopt. Dat maakte PostNL maandag bekend.

Voor de honderd vaste medewerkers is met de ondernemingsraad een sociaal plan afgesproken. Uitgangspunt van dit plan is om de medewerkers aan een andere baan te helpen.

PostNL verwacht dat de vijfduizend postbezorgers snel een andere parttime functie krijgen, omdat binnen de markt van postbezorging een enorme personeelskrapte is. "We hopen dat we deze mensen of bij PostNL of bij de huis-aan-huisbezorging van Netwerk VSP een baan kunnen aanbieden", legt een woordvoerder uit. "Maar we geven ook de adresgegevens van onze concurrent Sandd aan deze mensen door."

De activiteiten op de geadresseerde postmarkt van Netwerk VSP worden per 17 december gestopt. "De huidige postmarkt en de economische omstandigheden bieden onvoldoende perspectief om deze activiteiten op termijn voldoende winstgevend te maken", verklaart PostNL.