Rotterdammers opgepakt voor mensenhandel

Een 25-jarige vrouw en een 30-jarige man uit Rotterdam zijn opgepakt op verdenking van mensenhandel. De twee zouden meisjes van 15 en 16 jaar in de prostitutie hebben laten werken. Dat meldt de politie zondag.

In het onderzoek werden eerder al een 22-jarige Rotterdammer en een 26-jarige man uit Barendrecht aangehouden. De zaak kwam aan het licht nadat een familielid van een van de meisjes aan de politie meldde signalen te hebben opgevangen waaruit kon worden opgemaakt dat het kind werd geprostitueerd. Het meisje bleek inderdaad onder dwang vanuit een woning in Den Haag in de prostitutie te werken.

De verdachten wierven via advertentiesites op internet klanten. Een vriendin van het meisje bleek ook een slachtoffer te zijn. In een woning in Barendrecht werd daarnaast tijdens een controle nog een meisje aangetroffen, dat voor dezelfde groep verdachten werkte.

De man en vrouw werden maandag gearresteerd. Donderdag heeft de rechter-commissaris besloten dat de twee langer mogen worden vastgehouden.