Dominee Gremdaat: Lach als het erger wordt

Dominee Gremdaat vindt dat men positiever moet reageren op de financiële en economische crisis. Dit zei hij vrijdag in de VARA-talkshow De Wereld Draait Door.

Gremdaat: "Het wordt nog erger he. Die neiging, die sfeer tref je wel aan bij alle televisieprogramma's. Elke avond bij Pauw & Witteman komt er weer iemand die zegt van: Ja, het was al erg, maar het wordt nog erger. Bij mij krijgt het dan van soort een tegenovergestelde reactie. Op een gegeven moment denk ik dan: Het kan toch niet erger worden?"

De dominee krijgt een beetje de slappe lach van de crisis. Volgens hem moet je juist positief reageren: "Het is ook wel spannend. Hoe ver gaat het komen, hoe arm gaan we worden. Erg kan ook leuk zijn. Erg kan ook leuk zijn!"

Tot slot had Gremdaat nog een goed advies tegen de crisis: "Als u ten einde raad bent en het niet meer aankunt en denkt bij uzelf van: 'Het wordt nog erger, het wordt nog erger'; kies dan op het juist moment afstand en begin gewoon te lachen. HAHAHA, het wordt nog erger HAHAHAHAHAHAAHAAAHAAA. HAHAHAHAHAAA, het wordt nog erger. Jongen, jongen, jongen, jongen, jongen, jongen, jongen."


Dominee Gremdaat: Lach als het erger wordt (Fragment vanaf 5:04)