Uitslag Nederland - Zwitserland

Het Nederlands elftal heeft zich niet helemaal kunnen herpakken van de 3-2 nederlaag in het laatste EK-kwalificatieduel tegen Zweden. Vanavond speelde Oranje in de Amsterdam ArenA in een oefenwedstrijd tegen Zwitserland met 0-0 gelijk.

Kuijt (rechts) in duel met de Zwitser Rodriguez (links) (Foto: Pro Shots)

Nederland begon zonder Mark van Bommel en Kevin Strootman in de basis. De ploeg van Bert van Marwijk had in de eerste helft wel een overwicht en creëerde enkele mogelijkheden, maar speelde in een te laag tempo om het de compact spelende Zwitsers echt moeilijk te maken. Voor Nederland waren voor de rust Babel, Van Persie, Kuijt en Sneijder gevaarlijk, terwijl aan de kant van de Zwitsers Mehmedi en Frei enkele mogelijkheden onbenut lieten.

Sneijder (links) in duel met de Zwitser Inler (rechts) (Foto: Pro Shots)

Na rust was Oranje meteen via een kopbal van Van Persie gevaarlijk. Ook Sneijder (nipt over) en Van der Vaart (net naast) waren dichtbij een doelpunt. Hierna bleven de Zwitsers goed overeind en omdat Van Persie en Kuijt goede mogelijkheden onbenut lieten eindigde de wedstrijd zoals deze begonnen was: 0-0. De Zwitsers kregen in de slotfase nog wel een goede kans via Degen, maar hij schoot een meter naast.