Ballenbijtster moet schoffelen

Het leven van nietsvermoedende Engelsen is weer een stukje onveiliger geworden. De rechter heeft vanochtend besloten Maria Topp geen celstraf op te leggen wegens de gruwelijke mishandeling van haar toenmalige vriend. De 44-jarige vrouw uit Wreckenton moest terechtstaan omdat ze snoeihard in de testikels van Martin Douglas had gebeten.

Douglas en Topp, destijds al vijf jaar een stel, zetten het in februari op een zuipen in Douglas' huis in Newcastle. Hierna ontstond er ruzie tussen de twee, die abrupt eindigde toen de moeder van vier haar tanden in de arme man zijn scrotum zette. De wond was zo groot, dat een van de ballen door de wond naar buiten kwam.

Douglas belde hierop het alarmnummer. Hij was er echter zo slecht aan toe, dat de operator hem nauwelijks kon verstaan. In het ziekenhuis hebben ze het zaakje met maar liefst negentien hechtingen moeten dichtmaken.

Desondanks toonde de rechter, een man nota bene, genade voor Topp. Hij legde haar een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar op. Wel moet de feeks 150 uur schoffelen en heeft hij haar een straatverbod opgelegd. De relatie is namelijk over, zo wreef hij haar in.