Rihanna krijgt rekening divagedrag gepresenteerd

Het concert dat Rihanna woensdag in het Gelredome gaf, krijgt nog een staartje. De 23-jarige zangeres begon ruim een uur te laat aan haar show, waardoor concertorganisator Mojo en het Gelredome extra kosten hebben gemaakt. Die worden doorberekend aan Rihanna, laat Mojo weten.

"Er zijn extra bussen ingezet, gestrande concertbezoekers zijn met de bus naar huis gebracht, de NS heeft treinen vast moeten houden en mensen hebben langer moeten werken", somt een woordvoerder van Mojo op. Volgens haar heeft het Gelredome de kosten voor het vervoer voor zijn rekening genomen, terwijl Mojo opdraaide voor de extra personeelskosten.

Doordat Rihanna zo laat op de planken klom, was haar concert niet voor 23.00 uur afgelopen. "Het is een duidelijke afspraak dat concerten voor 23.00 uur afgelopen zijn, zodat mensen nog met het openbaar vervoer naar huis kunnen. Gelukkig houden de meeste artiesten zich daaraan."

Volgens Mojo komt het zelden voor dat extra kosten voor een concert doorberekend moeten worden aan een artiest. "Een uitloop van vijftien of dertig minuten zijn we wel gewend, maar een uur is wel erg lang."

Waarom Rihanna zo laat op het podium verscheen, is een raadsel. "Ze was 's ochtends al aanwezig in het Gelredome. We hebben meerdere malen gevraagd waarom ze nog niet begon, maar geen antwoord gekregen." Toen Rihanna eindelijk begon aan haar Nederlandse concert, werd ze begroet met een fluitconcert.

De 23-jarige zangeres moest eerder deze maand meerdere concerten afgelasten wegens oververmoeidheid. In het Gelredome verzorgde ze echter met veel energie haar volledige show. Donderdag is Rihanna in een Amsterdamse coffeeshop gespot.