'Piraterij van games stijgt met twintig procent'

Het bedrijf Envisional heeft bekendgemaakt dat het aantal games die illegaal gedownload worden gestegen is met twintig procent. Daarnaast is de top vijf games uit 2010 meer dan een miljoen keer illegaal gedownload volgens het onderzoeksbedrijf.

Hoge bazen uit de game-industrie zijn bang dat er dadelijk een generatie komt die alleen maar alles illegaal zal downloaden. Gamers zelf zien vaak een minder groot probleem in het downloaden van games. Eén van deze gamers geeft aan dat hij van de honderd games die hij gedownload had er zo'n vijftig gekocht heeft. Dit omdat de andere vijftig hij het niet waard vond om te kopen of gewoon niet leuk waren.

De gamesindustrie geeft aan dat alle illegale downloads diefstal zijn en dat de oplossing ligt in het voordelig aanbieden van spellen als alternatief. Door de piraterij verliezen bedrijven banen en miljoenen aan inkomsten, geven verschillende bedrijven uit de industrie aan. Concrete cijfers over wat bedrijven verliezen door piraterij zijn niet bekend.