Tijgertje weer opgepakt in Den Haag

Tijgertje is donderdag alweer opgepakt voor diefstal. Dat heeft een politiewoordvoerder bevestigd. De Haagse, bekend van haar deelname aan realityserie Oh Oh Tirol, werd eind september veroordeeld tot 96 dagen celstraf, een werkstraf van zestig uur en een voorwaardelijke celstraf wegens diefstal.

Omdat Tatjana Liefhebber, zoals Tijgertje eigenlijk heet, de celstraf al in voorarrest had uitgezeten hoefde ze niet meer de cel in. Verder kreeg ze ook twee weken voorwaardelijk wegens rijden zonder rijbewijs.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie vond het te vroeg om te zeggen wat er nu met Liefhebber gaat gebeuren. "De officier van justitie kan in principe vragen om de voorwaardelijke celstraf tot uitvoering te brengen als het om een zelfde soort delict gaat."

Tijgertje pleegde de afgelopen maanden zes winkeldiefstallen, waarvan vier samen met haar moeder. Donderdag werd ze alleen opgepakt. Liefhebber stal onder meer een shirt, een broekpak en slippers. Verschillende keren verzette ze zich bij haar aanhouding. Ook schold ze agenten uit voor onder meer kankermafkees, kankersukkel en kankermongool.