Toch winst voor Activision Blizzard

Net als vele andere bedrijven laat Activision Blizzard ons ook hun financiele boeken inkijken. Ook dit jaar ging het weer beter dan verwacht voor de spellengigant. De netto winst dit jaar liep tot het totale bedrag van $754 miljoen. Dit is net een beetje meer dan vorig jaar toen ze nog maar $745 miljoen hadden behaald. Ook lieten ze goed zien waar deze winst vandaan kwam, $427 van hun digitale kanalen. Dit is een groei van maar liefst 16 procent op jaarbasis.

De afgelopen drie kwartalen was Call of Duty: Black Ops de best verkochte consolegame in Europe en de Verenigde Staten, daarbij zijn ook nog eens 20miljoen map packs verkocht. Deze aantalen hopen ze ook dit jaar weer te halen met het nieuwe Call of Duty: Elite, het nieuwe sociale netwerk dat samen met Call of Duty: Modern Warfare 3 uit is gebracht.

Toch moest Blizzard-president Mike Morhaime toegeven dat het dit jaar wat tammer was. Hij beweerde dat het kwam door een afwezigheid van een grote game zoals StarCraft II was in 2010. Ook zijn er dit jaar weer minder leden voor World of Warcraft; met 800.000 afmeldingen staat nu de teller van het aantal spelers op maar 10.3 miljoen.

Dat Activision Blizzard er niet zo mee zit laat CEO Bobby Kotick weten: "We continue to strengthen our position as the worldwide leader in interactive entertainment and the broadening of our audiences is confirmation that games are becoming as important as film and television as a massmarket form of entertainment."

Het bedrijf laat weten dat ze nog grote verwachtigingen hebben tot aan het jaarlijkse fiscale einde in maart 2012. Ze hopen dat het beste nog moet komen, nu met de net uitgebrachte Call of Duty: Modern Warfare 3. En de verwachte goede loop van de game Skylanders: Spyro's Adventure tijdens de feestdagen.

Hier even een trailertje van Skylanders.