'Rechtbank beschuldigt Moszkowicz van spionage'

De rechtbank van Amsterdam beschuldigt advocaat Bram Moszkowicz van spionage in het Wilders-proces. Rechtbankpresident Carla Eradus heeft zich beklaagd bij de Amsterdamse deken van de Orde van Advocaten Germ Kemper. Hij heeft Moszkowicz laten weten een onderzoek in te stellen, schrijft De Telegraaf woensdag.

Een woordvoerder van de rechtbank wil het verhaal bevestigen noch ontkennen. Ze wil alleen kwijt dat de deken een brief naar Moszkowicz heeft gestuurd. Volgens haar is het daarmee een zaak tussen Moszkowicz en de deken. De advocaat en de deken waren niet direct bereikbaar voor commentaar.

De rechtbankpresident heeft volgens de krant aangegeven dat een medewerkster van Moszkowicz eerder als griffier bij de rechtbank werkte. Terwijl ze al bij de advocaat had gesolliciteerd zou ze bij een toenmalige collega bij de rechtbank hebben geïnformeerd naar het Wilders-dossier. Moszkowicz is volgens de krant razend over de aantijgingen en zou stappen overwegen.

De Amsterdamse rechtbank zou de advocaat ook verwijten dat hij te veel tijd voor zijn pleidooi heeft gereserveerd. Moszkowicz kondigde aan tien uur nodig te hebben, maar het pleidooi duurde uiteindelijk vier uur. Dat het korter duurde, kwam volgens de advocaat doordat hij eerder gevoerde verweren niet herhaalde. Ook zegt Moszkowicz, die doorgaans lang van stof is, dat hij niet eerder heeft meegemaakt dat een rechtbank zich beklaagt over een te kort pleidooi.


'Rechtbank beschuldigt Moszkowicz van spionage' (Foto: Novum)