"Tegra 3 op zelfde niveau als pc-chipsets"

Volgens Nvidia is hun aankomende Tegra 3-chipset voor mobiele apparaten gelijkwaardig aan chipsets voor pc. Om dat aan te tonen hebben ze wat beeldmateriaal vrijgegeven om ons te overtuigen van de kracht van de chipset die in Android-apparaten gaat komen.

tegra tegra

tegra

Ook zijn er wat presentatieslides te zien waarop uitgelegd wordt hoe goed de Tegra-chipset wel niet is. Denk hierbij aan staafdiagrammen en vergelijkingen met de Tegra 2-chipset. Tevens claimt Nvidia dat Tegra 3 veel minder energie verbruikt en 3D-beelden kan genereren die je, na aansluiten op je 3D-tv, kunt bekijken.

tegra tegra

tegra tegra

tegra tegra

Het eerste apparaat dat de Tegra 3-chipset gaat gebruiken is de Transformer Prime, een tablet van Asus uit hun EEE-serie. Deze zal vanaf begin januari te koop zijn. De Transformer Prime komt in twee versies, eentje met dockingstation/toetsenbord, en eentje zonder. Beide versies zijn aanvankelijk nog zonder 3G-ondersteuning, die versies komen later. De prijs is nog onbekend, maar ligt hoger dan die van de eerdere Transformer-tablets van Asus.

asus