Jack van Gelder: Persiflage VI niet leuk

Jack van Gelder is weinig te spreken over de persiflage die het RTL 7-programma Voetbal International (VI) maakte op Van Gelders eigen programma Studio Voetbal.

Afgelopen zondag werd in de NOS-talkshow onverwacht het 250ste jubileum van Van Gelder als Oranje-commentator gevierd. In Studio Voetbal gingen zondag in de studio opeens alle lichten uit, en werd er een quiz gespeeld.


250ste jubileum Jack van Gelder als Oranje-commentator (Fragment op 34:10)

Maandag deed VI het voorval nog eens dunnetjes over. Johan Derksen, de onofficiële voorzitter van de Bert van Marwijk-fanclub, had zogenaamd het 250ste compliment aan de Oranje-bondscoach gegeven.

Van Gelder vindt echter dat de parodie VI naar beneden haalt, zei hij op Radio 1: "Ik trek me daar helemaal niets van aan. Als zij dat leuk vinden, dan vind ik het prima. Maar wij hebben het niet nodig. Wij hoeven ons niet te verlagen tot het maken van een persiflage. Ik wil me niet verlagen tot het uitdelen van allerlei pesterijtjes. Je hebt vaak dat de kleinere partij zich wil optrekken aan de grote partij." Eerder al maakte Derksen een imitatie op Studio Voetbal-analist Arno Vermeulen.

Dat er verschillen tussen VI en Studio Voetbal zijn, ziet Van Gelder zelf ook: "Zij hebben, en daar kan ik ze mee complimenteren, de meeste fans. Het is een goed marketingverhaal met heel veel jonge kijkers. Wij hebben de meeste kijkers. Ons publiek is rond de vijftig. Nou, prima. Ik maak me daar niet druk om."


Persiflage VI op 250ste jubileum Jack van Gelder