Tilburgs zwembad dicht om corrosievorming

Het Tilburgse zwembad Stappegoor houdt de deuren dinsdag gesloten. Uit een inspectierapport bleek maandagavond dat er sprake is van corrosievorming. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente. Waaraan exact corrosievorming is geconstateerd, weet de zegsman niet.

In het Tilburgse zwembad Reeshof stortten vorige week dinsdag speakers van tachtig centimeter hoog van het plafond naar beneden. De geluidsboxen verwondden een vijf maanden oude baby en haar moeder. Het kind, een meisje, bezweek enkele uren na het ongeval in een ziekenhuis in Rotterdam. De 27-jarige moeder uit Tilburg raakte zwaargewond aan haar hoofd.

Woensdag werd bekend dat de gemeente al sinds april wist dat de boxen niet goed waren opgehangen. De bevestigingsmaterialen waarmee de geluidsboxen waren opgehangen verkeerden in slechte staat en hadden vervangen moeten worden. Het mankement had snel moeten worden aangepakt, maar is in al die maanden niet verholpen.

De Reeshof is een gemeentelijk zwembad. Het beheer en onderhoud moeten daarom door de gemeente worden geregeld. Naast Reeshof beheert de gemeente Tilburg nog een zwembad, Stappegoor. Dit zwembad gaat dinsdag uit voorzorg niet open, aldus de zegsman.

Burgemeester van Tilburg Peter Noordanus zei maandag tijdens een gemeenteraadsvergadering overigens nog dat alle Tilburgse zwembaden veilig zijn. Reeshof opent dinsdag de deuren wel weer. Dat zwembad is in orde bevonden.