'Slecht seizoen Koefnoen eindigt meesterlijk'

Koefnoen heeft een slecht seizoen gehad, maar sloot zaterdag met de laatste aflevering goed af. Dit zegt Volkskrant-recensent Jean-Pierre Geelen over het satirische AVRO-programma. "Ja, potver: #Koefnoen eindelijk meesterlijk, is 'het seizoen' al weer voorbij", twittert de tv-kenner.

Tv-recensent Menno Woudt laat zich ook kritisch uit over Koefnoen: "Niet elke aflevering was even leuk omdat niet elk filmpje even geslaagd was. Sommige sketches duurden véél te lang. (Comedy)schrijven is schrappen! Ook waren de tussenstukjes met Paul Groot en Owen Schumacher vaak een beetje flauw, wat extra pijnlijk werd door het schaapachtige gelach van het publiek tien seconden na de grap."

Kijkers konden Koefnoen ook steeds slechter vinden, waarbij de meeste uitzendingen zelden boven een het matige aantal van 800.000 stegen, in tegenstelling tot eerdere seizoenen.

Toch waren er volgens de tv-kenner nog positieve punten te vinden aan het tiende seizoen van Koefnoen: "De Rapservice was elke week raak, happy single Ipie was even aandoenlijk als altijd, de imitatie van Rick Nieman was bijzonder treffend en ook de miniserie Hardkoor was bijzonder vermakelijk, mede door de gastrollen van Jack Wouterse en Arjan Ederveen. Vermakelijk, maar niet zoveel meer."

Woudt is het met Geelen eens dat het beste voor het laatst bewaard is: "Het beste was waarschijnlijk voor het laatst bewaard. Koefnoen heeft afgelopen seizoen geleden onder de concurrentie van Ik Hou Van Holland. Tijd dus voor een parodie. En hoe! Het hoogtepunt van Koefnoen dit seizoen: CDA-prominenten Maxime Verhagen, Henk Bleker, Ad Koppejan en Kathleen Ferrier waren bij Linda de Mol te gast en kwamen gedurende de aflevering steeds terug met hilarische spelletjes en een hoop gedoe onderling. Het was ijzersterk en constant grappig."


'Slecht seizoen Koefnoen eindigt meesterlijk'