'GTA V-informatie uitgelekt'

Een onbekend iemand die werkt voor een Engels PlayStation-tijdschrift heeft op verschillende GTA-fora informatie over GTA V geplaatst. De informatie heeft hij gehoord van collega's op het kantoor die vorige week een hands on van dertig minuten hadden met de game.

Het tijdschrift heeft een embargo tot januari voor de informatie en dan zou alles in een artikel bekendgemaakt worden. Hieronder kan je alle details lezen, wil je nog niks weten over de game lees onderstaande dan niet. Daarnaast is het ook heel goed mogelijk dat onderstaande niks meer dan een verzinsel is, het is namelijk nog niet bevestigd.


- Los Santos is vier keer groter dan Liberty City uit GTA IV, dit gaat alleen over de stad en de wildernis er om heen maakt het allemaal nog groter.

- Er zijn veel meer NPC's aanwezig, zo was er een olie raffinaderij waar zo'n honderd mensen bezig waren met werken en dergelijke activiteiten.

- Animaties van personages en acties zoals springen en klimmen zijn verbeterd.

- Er lopen dieren in het spel rond zoals honden en koeien, het is alleen nog niet bekend of deze ook wat aangedaan kunnen worden.

- Auto's kunnen gerepareerd en verbeterd worden, er is zelfs gesuggereerd dat er benzine verbruikt wordt en je dus zal moeten tanken.

- Dates zijn uit de game gehaald, de mobiele telefoon is er alleen voor missies en dergelijke.

- Er zijn weer vele wapens waaronder mijnen en vlammenwerpers. Er is ook een museum waar je verschillende oude wapens zoals zwaarden en bijlen kan oppakken. Er is ook een mogelijkheid om voorwerpen van straat op te pakken en als wapen te gebruiken.

- Bowlen en darten zijn er uit, je kan nog wel basketballen, vechten, triathlons, base jumpen, abseilen, bergbeklimmen en nog meer activiteiten die bekendgemaakt moeten worden.

- Het hoofdpersonage kan alleen in termen van kleding en gewicht aangepast worden. Je kan geen gezichtsfeatures kiezen of van geslacht veranderen.

- Het is mogelijk dat inbraken terugkomen maar dan alleen bij missies en niet losse huizen in het gebied.

- Geen kinderen als NPC, dit zal ook nooit gebeuren.

- Je kan nu mensen vastpakken en als gijzelaar gebruiken of als menselijk schild in bepaalde situaties.

- Agenten zijn nu veel slimmer, ze zullen honden gebruiken, ME-uitrusting gebruiken en deuren inrammen van gebouwen waar jij je in verschuilt. Daarnaast als je zeker weet dat er geen agenten in de buurt zijn en je pleegt een moord, dan zal je ook veel minder snel een ster krijgen.

- Je kan sommige gebouwen inkomen en de deur op slot doen of dingen ervoor zetten om de deur te barricaderen.

- Je wordt langzaam aan beter in dingen doen, rij je veel op de motor dan zal je daarin beter worden. Dit is hetzelfde voor wapens die je gebruikt.

- Sommige wapens kan je aanpassen naar smaak en sommige wapens kan je ook zelf maken.

- In één van de missies moet je een wel heel bekend persoon, uit één van de vorige GTA's, uit de gevangenis bevrijden.

- Het zal regenen, de zon zal schijnen en af en toe een kleine aardbeving zijn allemaal dingen die kunnen gebeuren.

Wat vinden jullie FOK!kers? Kunnen deze geruchten kloppen? Zitten we hierop te wachten? Discussieer hieronder verder.