Opa misbruikt 15-jarige kleindochter

Een 53-jarige man uit het Belgische Duffel die zijn kleindochter zeven jaar lang heeft misbruikt, is door de Belgische rechtbank veroordeeld tot 15 jaar cel. Het meisje werd verkracht, maar ook als sm-slavin gebruikt, waarbij de grootvader niet terugdeinsde om de meest gruwelijke taferelen met het slachtoffertje uit te halen. Het begon allemaal toen het meisje net 7 jaar was.

Wat het nu 15-jarige meisje al die jaren heeft moeten ondergaan bij haar opa is haast niet te geloven. De zaken zijn zo gruwelijk en pervers dat de rechter heeft besloten de zaak achter gesloten deuren te houden. Zo werd het meisje jarenlang verkracht, kreeg ze klappen op haar billen, haar opa bond haar vast en gebruikte daarbij zwepen, klemmen en gewichten. Dat was nog niet alles, haar opa maakte zelfs foto's van het meisje in sm-houdingen. Ook een vriendinnetje dat zo nu en dan bleef logeren bij het meisje werd misbruikt.

"Ik snap zelf niet hoe deze praktijken zeven jaar lang konden plaatsgrijpen zonder dat wij ook maar iets merkten. Nooit zei mijn dochter iets over de folteringen die ze moest ondergaan", aldus de zeer aangeslagen vader van het 15-jarige meisje enkele weken geleden bij de start van de rechtszaak.

Door de feiten is het meisje een schim geworden van zichzelf. "Het gaat zeer slecht met haar. Ze heeft psychologische behandeling nodig. Als ze het al ooit kan verwerken, tenminste. Kan ze ooit nog een normaal leven leiden? Kan ze ooit een normale relatie opbouwen met een jongen? Iedereen in onze directe omgeving is ziek van deze zaak."

De familie vindt dat de vijftien jaar die gevorderd werd een veel te lichte straf. "Na zijn straf komt hij gewoon vrij. Maar wij zijn voor het leven getekend. Dit stopt niet na een aantal jaren", aldus de vader.

Als de 53-jarige vrijkomt, wordt hij nog 10 jaar ter beschikking gesteld van de staat.