De Producers krijgt wellicht tweede kans

Er bestaat nog een kans dat de musical De Producers binnenkort weer in het theater staat. Producent Mark Vijn maakte maandag bekend dat de voorstelling wegens tegenvallende kaartverkoop per direct stopte.

Vijn heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan een plan om De Producers weer op de planken te krijgen. "Als dat werkt kunnen we half november weer van start", vertelt hij aan De Telegraaf.

"We hebben twee partijen die duizenden kaartjes willen afnemen en we hebben de theaters gevraagd dertig procent van de kaartverkoop te garanderen", laat de producent weten. Het aantal voorstellingen is teruggebracht naar vijftig, waarmee de show tussen de vier en vijf keer per week gespeeld kan worden. "Ik hoop er het beste van."

De producent wil niet met zijn cast op stap als hij niet zeker weet dat hij ze kan betalen. "Ik hoop dat de goede recensies het publiek over de streep kan trekken. Het is echt een fantastische show."

De musical stond zondag, een week na de première, voor het laatst op de planken. De hoofdrol in De Producers werd vertolkt door Johnny Kraaijkamp jr. Ook Noortje Herlaar speelde een rol in de voorstelling. De musical gaat over een theaterproducent die hoopt dat zijn musical een gigantische flop wordt.