[NK] Kramer ook van start op tien kilometer

Sven Kramer zal op de Nederlandse kampioenschappen afstanden in Heerenveen komende zondag ook de tien kilometer rijden. De Fries twijfelde voor aanvang van het toernooi of hij ook de langste afstand zou rijden.

Kramer maakte vandaag zijn rentree op de vijf kilometer na anderhalf jaar blessureleed. Achter Jorrit Bergsma en Bob de Jong eindigde hij als derde. "Ik heb heel veel drie kilometers gereden de afgelopen tijd", aldus Kramer na zijn vijf kilometer. "Dit is net weer wat langer. Zondag wil ik lekker 25 ronden rijden. Vooral als training."

Kramer was tevreden met zijn rit van vandaag, ook al kon de bronzen medaille hem gestolen worden. "Als dit de beste tijd (6.19,35) zou zijn die ik kan rijden, dan had ik een probleem gehad. Dat is het gelukkig niet. Het was geen superrit, er zijn genoeg verbeter punten." De TVM-schaatser was vooral blij na afloop. "Ik ga naar de World Cups, dat telt. Normaal knal ik vol zo'n rit in. Ik zit altijd toch wel bij de beste vijf. Nu heb ik dat vertrouwen nog niet. Ga er nog niet vol in."


Kramer in actie vandaag op de vijf kilometer (Foto: Pro Shots)