'Assassin's Creed-film zal nooit verschijnen'

De verfilming van de actiegameserie Assassin's Creed komt er nooit. Dat denken verschillende anonieme Hollywood-insiders. Sony Pictures zou akkoord zijn gegaan met absurde eisen van gamebedrijf Ubisoft, waardoor de productie al bij voorbaat gedoemd is.

"Zelfs Steven Spielberg zou jaloers zijn op de deal die Ubisoft heeft gesloten", aldus een van de bronnen op de filmwebsite Vulture. Sony Pictures zou Ubisoft volledige zeggenschap over alle aspecten van de film hebben gegeven. Zo mag de game-uitgever zelf de casting, het budget, het script en de releasedatum bepalen.

Omdat Ubisoft geen ervaring met film heeft, denken ingewijden dat de film het witte doek nooit gaat halen. Door Sony Pictures buitenspel te zetten zou een realistische aanpak ontbreken.

De actieserie Assassin's Creed speelt zich voor een groot deel af in het verleden, waaronder het oude Jeruzalem en het Rome van Leonardo da Vinci. In de schoenen van een sluipmoordenaar moet de speler belangrijke historische figuren omleggen.

Deze maand verschijnt het vierde spel in de serie, Assassin's Creed: Revelations. Spellen uit de reeks werden meer dan 28 miljoen keer verkocht, voor onder meer de pc, Xbox 360 en PlayStation 3.


'Assassin's Creed-film zal nooit verschijnen'