Vennegoor of Hesselink direct in selectie PSV

Jan Vennegoor of Hesselink maakt komende zondag mogelijk zijn rentree bij PSV. De boomlange spits, die onlangs voor de rest van het seizoen werd vastgelegd door de Eindhovense ploeg, zit in de selectie van trainer Fred Rutten voor het duel tegen Heracles Almelo.

Rutten lichtte zijn keuze toe: "Jan is fit en kan dus spelen zondag. Buiten dat hij naast het veld belangrijk is, kan hij ook van grote waarde zijn binnen het veld en zal dus ook zeker deel uit maken van de selectie."

PSV moet het komende zondag wel stellen zonder de geschorste Kevin Strootman. Orlando Engelaar vervangt naar alle waarschijnlijk zijn plaats op het middenveld. "Ik hoop dat als het zover is de fans als één man achter hem staan", aldus Rutten.

De trainer van PSV verwacht dat de verdediging van zijn ploeg meer werk krijgt dan in het Europa League-duel met Hapoel Tel Aviv (3-3 gelijkspel): "Heracles is een ploeg met veel voetballend vermogen. Daarnaast hebben ze goed positiespel en zijn ze vaak onberekenbaar door spelers als Everton en Armenteros. Samen met Overtoom en Plet zijn dat allen technisch vaardige en aanvallend ingestelde spelers. Ik verwacht daarom een team met meer aanvallende intenties dan Hapoel Tel Aviv."